Karfiolos gombás tészta hagymás sertés combbal

Hozzávalók:

A szószhoz:

- egy fej karfiol

- 300 g csiperke gomba

- 1 doboz kukorica konzerv

- 2 dl tejföl

- 2 kanál liszt

- 1 tk. majoranna

- fél tk. oregánó

- delikát ízlés szerint (2-3 tk)

 

A húshoz:

- fél kg sertés comb

- 2 db vöröshagyma

- só, bors

- 2 kanál olivaolaj

 

1. A gombát és a karfiolt feltesszük főni éppen annyi vízben ami ellepi, majd hozzáöntjük a fűszereket és puhára főzzük.

 

 

Ha a hozzávalók megfőttek beletesszük a konzerv kukoricát, majd liszt és a tejföl keverékét lassan, folyamatos keverés mellett hozzá öntjük, és kavargatjuk amíg felforr, és kissé besűrűsödik.

 

2. A hús elkészítése során egy lábasban olivaolajat hevítünk, majd a szeletekre vágott hagymát, és a felkockázott húst belehelyezzük. A húst sóval és borssal ízesítjük. Fedő alatt pároljuk, majd ha jól átsült a végén kissé megpirítjuk.

 

 

3. Az elkészült szószt spagetti tésztával, a tetején pedig a hagymás hússal tálaljuk.

Kommentek
  1. Én