Hozzávalók:
A szószhoz:
- egy fej karfiol
- 300 g csiperke gomba
- 1 doboz kukorica konzerv
- 2 dl tejföl
- 2 kanál liszt
- 1 tk. majoranna
- fél tk. oregánó
- delikát ízlés szerint (2-3 tk)
A húshoz:
- fél kg sertés comb
- 2 db vöröshagyma
- só, bors
- 2 kanál olivaolaj
1. A gombát és a karfiolt feltesszük főni éppen annyi vízben ami ellepi, majd hozzáöntjük a fűszereket és puhára főzzük.
Ha a hozzávalók megfőttek beletesszük a konzerv kukoricát, majd liszt és a tejföl keverékét lassan, folyamatos keverés mellett hozzá öntjük, és kavargatjuk amíg felforr, és kissé besűrűsödik.
2. A hús elkészítése során egy lábasban olivaolajat hevítünk, majd a szeletekre vágott hagymát, és a felkockázott húst belehelyezzük. A húst sóval és borssal ízesítjük. Fedő alatt pároljuk, majd ha jól átsült a végén kissé megpirítjuk.
3. Az elkészült szószt spagetti tésztával, a tetején pedig a hagymás hússal tálaljuk.
Megosztás a facebookon